Για επείγοντα θέματα:

Τηλέφωνο 6944668844

TERMS OF USE & PRIVACY POLICY

Ενημέρωση για την σκολίωση του διαφράγματος
 

Το ρινικό διάφραγμα είναι μία ανατομική δομή από χόνδρο οστά και μεμβράνες που  χωρίζει τη μύτη στα δύο ρουθούνια της και διαμορφώνει συμμετρικά δεξιά και αριστερά του τις δύο ρινικές κοιλότητες, από τις οποίες εισέρχεται και εξέρχεται ο εισπνεόμενος αέρας. Ένα  στραβό διάφραγμα δε φαίνεται συνήθως εξωτερικά και φυσικά δε σημαίνει πως συνυπάρχει και με στραβή μύτη απαραίτητα.

Ένα στραβό διάφραγμα μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικά αίτια είτε σε κάποιον προϋπάρχον τραυματισμό. Η θεραπεία στη προκειμένη περίπτωση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να αποκατασταθεί η αναπνοή και να μην προκύψει εξωτερική παραμόρφωση της μύτης. Παράλληλα η συχνά συνυπάρχουσα υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρόνιας φλεγμονής, αλλεργίας ή άλλης αιτιολογίας.

Το άτομο με στραβό (σκολιωτικό) ρινικό διάφραγμα, παραπονείται  συχνά για μπούκωμα στην μύτη και δυσχέρεια ρινικής αναπνοής, μονόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη, συχνές λοιμώξεις, πονοκεφάλους, κακή ποιότητα ύπνου, πρωινή ξηροστομία, αδυναμία συγκέντρωσης, εύκολη κόπωση – υπνηλία κατά την διάρκεια της μέρας κ.α.

Η εγχείριση του ρινικού διαφράγματος πραγματοποιείται ΑΝΩΔΥΝΑ και χωρίς εξωτερικές τομές δια μέσου της μύτης και μπορεί να συνδυαστεί όπου απαιτείται) και με αποκατάσταση οποιασδήποτε άλλης ρινικής παθολογίας αισθητικής ή λειτουργικής φύσης. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες. Την επομένη μέρα το πρωί αφαιρείται τελείως ανώδυνα ο ρινικός πωματισμός (όταν τοποθετείται) και δεν απαιτείται καμμία αποχή του ασθενούς από τις συνήθεις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Πληροφορίες //